Den patnáctý - Cesta do Dalatu

"Let's go, let's go, let's go!!!" Malý vietnamský skřet mající na starost noční bus s tisíckrát opakovaným "pojďme" obchází vozidlo a všechny budí. Právě jsme zastavili v pobřežním městě Nha Trang. Každé další "let's go" okomentuji nějakým peprným českým výrazem. Škoda, že mi nerozumí! V 6:30 ráno si mrňous pěkně troufá. V tuhle dobu se opravdu rychle vysoukat z lehátka nedá. Ale co nám zbývá?

Všichni čtyři se spoustou dalších cestujících obsazujeme i s našimi zavazadly blízkou cestovku, od které má jet o hodinu později další spoj do města Dalat. Volný čas využíváme ke snídani. Čerstvé džusy z dračího ovoce, manga a čehosi s anglickým názvem soursop. To si nechám líbit.

V půl osmé nás skutečně vyzvedává menší sedačkový autobus. Od moře jedeme do hor. Během pěti hodin projíždíme krajinou plnou zeleninových políček, kávových plantáží, borovicových lesů a nádherných vodopádů až do nadmořské výšky kolem 1650 metrů a zase dolů. Při koukání z oken plánujeme, co všechno v následujících dnech po ubytování a půjčení motorek navštívíme. Tady toho bude!

Krátce po poledni jsme v Dalatu a během deseti minut i ubytovaní. Zase si nás superlevný hotel našel sám. Jsme ale pěkně vyřízení. Noční doprava nám dala pěkně zabrat. Zbytek dne věnujeme jen jídlu (jak jinak), šestikilometrové procházce kolem jezera a odpočinku. Ráno vyrazíme na pořádný motovýlet do okolí.